Els socis de l’ASCEF, al servei de la societat davant la pandèmia de la COVID-19

Abril 2020.- En una situació com l’actual, són moltes es empreses que es converteixen en aliades dels col·lectius més exposats al virus i que actuen per donar recolzament als ciutadans més vulnerables. L’empresa familiar, especialment compromesa amb el seu entorn, és també un exemple:

La farmacèutica Almirall ha posat en marxa un pla d’acció amb diverses mesures per donar resposta a la COVID-19 i donar suport als professionals sanitaris, com per exemple la donació d’equips de protecció (mascaretes, guants i bates, entre altres) i la donació de cremes tòpiques per reduir la pell seca i danyada degut a l’ús prolongat de mascaretes i desinfectants. També ha reacondicionat de forma parcial les instal·lacions de producció per fabricar gels antibacterians i col·laborarà juntament amb la Fundació Leitat per desenvolupar respiradors fabricats per mitjà impressió 3D destinats a hospitals i unitats de cures intesives.

En el cas de Girbau, l’empresa de solucions integrals de bugaderia professional, ha cedit a l’Hospital Clínic de Barcelona una rentadora portàtil per donar suport a la tasca de neteja i desinfecció de teixits. La maquinària permet rentar i desinfectar cada dia fins a 720 quilos de roba de personal mèdic, com també fer proves de comportament de materials al rentat.

La companyia dermocosmètica MartiDerm ha fet una donació a la Creu Roja de 2.500 unitats del Kit de suport dermatològic MartiDerm Covid-19, compost amb tres productes: un gel desinfectant hidroalcohòlic, una crema de mans intensiva i tres pegats de crema per a cames cansades.

Per la seva part, Cacaolat, empresa de la qual Damm és propietària del 50%, ha donat 60.000 ampolles de batuts de cacau i llet a diverses organitzacions per contribuir a pal·liar els efectes d’aquesta situació i agrair al personal sanitari els esforços que realitzen. Les donacions s’han realitzat a associacions com el Banc dels Aliments, la Creu Roja, Càritas, el Col·legi de Metges de Barcelona i diversos col·lectius de centres hospitalaris.

Carolina Herrera, propietat del grup Puig, ha adaptat la seva línia de producció de sastreria en Vacarisses per confeccionar bates i mascaretes per a centres sanitaris i la indústria alimentària.

Pots consultar altres mostres de solidaritat i bones pràctiques dels socis de l’ASCEF.