Solidaritat i bones pràctiques dels socis de l’ASCEF davant del Coronavirus

Abril 2020.- Les empreses familiars no només lluiten per adaptar-se a la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19, sinó que també estan treballant en projectes solidaris que tenen per objecte ajudar en el funcionament dels centres hospitalaris, millorar la seguretat dels professionals i cuidar-los en el seu dia a dia.

Els socis d’ASCEF són un bon exemple. Aquestes són algunes iniciatives.

La farmacèutica veterinària HIPRA ha posat a disposició de les autoritats sanitàries instal·lacions i equips de biotecnologia. Són prop de 700 m2 de laboratoris dotats d’última tecnologia en diagnòstic per ajudar en la gestió i obtenció de resultats dels tests de coronavirus SARS-CoV-2.

En el cas de Tous, l’empresa ha adaptat les seves màquines d’impressió 3D per produir components pels tubs de pas d’oxigen de les UCI. També ha donat més de 100 planxes d’acrílic per la producció d’urnes de metacrilat per protegir les lliteres hospitalàries.

Per la seva banda, la multinacional Puig s’ha posat a disposició del Govern per produir solucions hidroalcohòliques i higienitzades per l’ús de personal sanitari i dels ciutadans. Per això, haurà d’adaptar algunes de les seves línies de producció.

El Grupo Saica, empresa de fabricació de paper reciclat, ha fet una donació per l’adquisició de mascaretes i test de diagnòstic.

Grup Gepork, empresa de distribució veterinària, també ha fet una donació de material sanitari al Consorci Hospitalari de Vic.

La Fundación Damm es posiciona al costat dels professionals sanitaris amb l’entrega de més de 26.000 litres d’aigua mineral a 12 hospitals i 4.000 litres a entitats socials que vetllen pels col·lectius més vulnerables.

Per la seva part, l’empresa Anudal, dedicada a la fusteria d’alumini i radicada a Badalona, ha fet enviaments de pizzes a l’Hospital Germans Trias (Can Ruti) per les persones que treballen en aquest centre.

En el cas de Planeta, el grup editorial i de comunicació ha donat accés gratis a la seva plataforma educativa. AulaPlaneta està ara a disposició de professors i alumnes de 5è i 6è d’Educació Primària i d’ESO.

L’Estudi Ferran Sendra, per la seva part, ha creat continguts específics relacionats amb la creativitat amb l’objectiu d’ocupar el temps de l’estada a casa d’una forma activa.