Puig, amb el moviment #DamosLaCara: “De la crisi no es pot plantejar una sortida sense el teixit empresarial, i aquest passa per l’empresa familiar”

Puig, amb #DamosLaCara

Els socis de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) són un exemple de treballadors i empresaris ‘’arreu Espanya que estan impulsant el moviment #DamosLaCara, iniciativa que mostra el compromís de les empreses familiars per superar l’actual crisi sanitària i econòmica, atenent la contribució d’aquestes a l’ocupació i a la reactivació de l’economia. Puig, empresa centenària de moda i fragàncies, és un d’aquests exemples.

Una de les característiques que defineix una empresa familiar és el plantejament temporal que es fa”, explica Marc Puig, president executiu de la companyia. “El que ens mou és: Què hem de fer ara per a que això segueixi sent sostenible per deixar el llegat a la següent generació? Però no només una empresa sostenible, sinó un món sostenible: no em vull carregar el territori on s’haurà de produir”, afegeix.

La companyia, avui en mans de la tercera generació, va ser una de les empreses sòcies que en el moment de la pandèmia va col·laborar i es va posar al servei de la societat, adaptant la seva línia de producció a Vacarisses per confeccionar bates i mascaretes, com també pel llançament del gel netejador de mans, com explica M. Teresa Valls, directora de les fàbriques a Barcelona i Vacarisses: “Vam treballar tots junts, contribuint amb una donació de 500.000 gels a hospitals i residències”.

Ens va emocionar moltíssim un vídeo que van fer els companys de la planta d’Alcalà, quan van cessar la seva activitat perquè ens anomenaven herois als que ens quedàvem treballant, com també al veure sortir els primers flascons de gels per la línia de producció”, assenyala Valls. “Només recordar-ho m’emociono una altra vegada”, reconeix.

Marc Puig rememora que “uns dels primers enviaments que va fer el meu avi el va enfonsar un submarí alemany, i va tornar a començar de cero; però després van arribar la grip espanyola, les dues guerres mundials i la guerra civil”. “Per això quan pensem que tenim un problema amb el coronavirus, recordo que ell ho va tenir molt pitjor i va sobreviure, no serem menys nosaltres”, afegeix.

Però ara el que ve es la crisi econòmica, i de la crisi econòmica no es pot plantejar una sortida sense tenir en compte el teixit empresarial. I el teixit empresarial a Espanya passa per l’empresa familiar”, subratlla Puig. “Hem donat la cara, i la seguirem donat per treure endavant aquest país”, indica.

La plataforma #DamosLaCara és una iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu España que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.