Metal·lúrgica La Farga: “Ara s’ha d’estar molt atent i reaccionar ràpid”

La Farga és un grup holding familiar amb més de 210 anys d’història que fabrica i comercialitza semielaborats de coure i els seus aliatges per als mercats elèctrics, d’envasos metàl·lics, ferroviari, de canonades, d’automoció, tubs, de massissos i conductors especials. Davant de la crisi econòmica derivada de la Covid-19, l´empresa ha reaccionat adaptant-se a la demanda de cada moment per poder garantir el servei a tots els clients i ajustant l´estructura per tal de fer-ho amb el menor cost possible, “posant sempre, en primer lloc, la preservació de la salut de tots els treballadors i incorporant totes les mesures necessàries”, afirma Inka Guixà, directora general de La Farga.

Per La Farga, l’objectiu és aconseguir la sostenibilitat de l´empresa a curt, mig i llarg termini. “La recuperació serà lenta. Nosaltres treballem en diferents sectors: Aquells que han sigut essencials són els que s’han mantingut millor, com es el de fil de coure que s’utilitza per la soldadura de les llaunes de conserva, però pels sector que van al mercat de la distribució, l’afectació ha estat molt més gran” , valora Guixà.

Per aquesta empresa familiar, l’estratègia actual és “estar molt pendents de l´evolució dels mercats i reaccionar molt ràpid tant aviat la demanda es reactivi”.