“Sobre la transformació digital ens obsessionem amb la paraula ‘digital’, però el futur és a la transformació”

El Professor Pablo Foncillas, docent, conseller independent i investigador en innovació empresarial, va ser el convidat a participar en la XXIIIa Assemblea General de socis de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), celebrada el passat dimarts 22 de juny en format virtual. El Professor va participar-hi oferint una ponència titulada Tendències de consum: 66 dies per reinicialitzar el món, al voltant de la transformació digital.

En relació al títol i al número de 66 dies, Foncillas va explicar que aquest és el nombre total de dies “que triguem en adaptar-nos a un nou hàbit“, segons estudis que ampliaven les primeres recerques, dels anys seixanta, que afirmaven que es necessitaven 21 dies per acostumar-s’hi “ja que aquests estudis no deien que era a partir de 21 dies“.

Sobre el concepte de transformació digital, construït amb dos conceptes, els propietaris de les companyies, els directius, els comandaments intermedis i els treballadors ens obsessionem amb la paraula digital, quan el futur dels nostres negocis està en la paraula transformació“, va assegurar.

El Professor Foncillas va subratllar la importància “d’unir el món online i offline, un camí que enriqueix la vida dels professionals“. En aquest sentit, el ponent va remarcar que el darrer any ha sigut un accelerador d’aquesta transformació digital; i com a mostra va indicar que “l’e-commerce ha crescut tant en les primeres vuit setmanes de confinament com en els deu anys anteriors“.

Al llarg de la seva conferència, Pablo Foncillas va tractar diversos temes relacionats amb la transformació digital, com per exemple la fi de la propietat tal i com la coneixem, com aquesta transformació afecta al retail, o els criteris ESG (que corresponen a les sigles en anglès de mediambiental, social i governança –environmental, social, governance).