El soci d’ASCEF Anudal participa a #DamosLaCara: “Tot i les circumstàncies, sempre tirem endavant i això no ens aturarà”

Treballadors i empresaris d’arreu Espanya estan impulsant el moviment #DamosLaCara, iniciativa que mostra el compromís de les empreses familiars per superar l’actual crisi sanitària i econòmica, atenent la contribució d’aquestes a l’ocupació i a la reactivació de l’economia. Els socis de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) estan participant i col·laborant amb aquesta plataforma, com és el cas d’Anudal, empresa de Badalona especialitzada en la fabricació d’accessoris per a la fusteria d’alumini.

El moment més complicat va ser quan has de parlar amb els teus pares i dir-los: queda’t a casa. Deixa l’empresa on has estat durant més de 30 anys tots els dies i assumeix que el control depèn molt més de la nova generació”, explica Eva Hernámperez, Directora General d’Anudal.

No obstant, l’empresa de Badalona va començar a comprar mascaretes i resta d’equipament de protecció individual abans que es declarés l’estat d’alarma: “Així, quan va arribar la crisi sanitària ja disposàvem de tot el material, així com de matèria prima per poder tenir tots els elements del nostre procés de producció. La nostra prioritat ha sigut poder mantenir els llocs de treball de tot el nostre equip que està amb nosaltres des de fa més de trenta anys”, subratlla.

Anudal, que al llarg d’aquestes setmanes ha col·laborat solidàriament amb els professionals sanitaris i el Centre d’Investigació de Badalona, tampoc s’ha oblidat dels seus proveïdors: “És importantíssim no trencar la cadena de pagament de proveïdors; que als més vulnerables caldria anticipar-los el pagament. És molt important que les empreses que podem fer-ho, ajudem al petit: tot proveïdor és necessari”, explica Ana Núñez, administradora de la companyia.

L’empresa va saber adaptar-se a la situació i, després de valorar “què podem fer”, en pocs dies “vam ser capaços de posar en el mercat un suport per fer separacions d’espais amb mampares”, assenyala Marta Hernámperez, Directora Comercial d’Anudal. “Tot i les circumstàncies, sempre intentem tirar endavant i això no ens aturarà”, conclou.