Ana Fisas: “La situació actual requereix perseverança, decisió i energia, tres qualitats que tenim les dones”

Ana Fisas

La nova normalitat i la segona onada de la pandèmia requereixen que el teixit empresarial sigui capaç d’adaptar-se i reaccionar segons l’evolució dels esdeveniments. Per a Ana Fisas, presidenta del grup “Anem a Compartir”, integrat per 30 empresàries i que forma part de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), el fet de que cada vegada hi hagi més dones en posicions directives és un valor diferencial per a moltes empreses “ja que la situació actual requereix decisió, perseverança i molta energia, tres qualitats que tenim les dones.

En aquesta nova realitat, és important facilitar la conciliació laboral tant pels homes com per les dones amb mesures enfocades a la flexibilitat dels horaris i de la presència física a les instal·lacions de les empreses, “però per fer-ho possible es requereix sensibilitat per part del empresari, que ha de facilitar aquestes mesures i també responsabilitat individual i compromís per part del treballador“.

Per a Ana Fisas, la societat en la que vivim “és una societat oberta i compromesa“, malgrat que encara queda molt a fer en l’àmbit de la igualtat de gènere, l’accés a un treball digne o la pobresa, entre d’altres problemes.

El grup “Anem a Compartir” s’ocupa d’impulsar el debat sobre temes relacionats amb la justícia social i l’empoderament de la dona.