Pablo Lara: “L’empresa familiar té una proposta de valor que ajuda en l’atracció del talent jove”

Pablo Lara - Grupo Planeta - empresa familiar

Pablo Lara, Director General de l’Àrea d’Educació i Membre del Consell del Grupo Planeta, va ser un dels tres empresaris que van participar a la taula rodona que es va celebrar en el marc de la Trobada Anual de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), el passat 26 de novembre, sota el títol “L’empresa familiar: gestionar amb valors“. Lara va destacar que els valors “donen personalitat a l’empresa familiar“.

Els valors és un fet intangible per a que funcioni l’empresa familiar, i fan guanyar la confiança, ja que és una mostra que pensem en el llarg termini“, va afegir Pablo Lara, pertanyent a la tercera generació de la família a la companyia. Lara considera que a una empresa familiar se és “més exquisit” degut a que “la reputació de la nostra empresa és la nostra mateixa: s’associa el nostre producte amb nosaltres“.

El talent jove és el que més em preocupa“, va reconèixer, tot i afegir que “l’empresa familiar té uns valors que els joves no trobaran a una altra empresa; construïm una proposta de valor que fa que sigui atractiva pel talent jove“.

De cara al futur, Lara considera que els tres grans reptes de futur que té l’empresa familiar és “talent, mida i govern“. En aquest sentit, va voler subratllar la importància de “pensar què hi ha després de la crisi abans d’arribar-hi; ara és un bon moment per anticipar-se davant algunes empreses“.

Juntament amb Pablo Lara, la taula rodona d’empresaris de la Trobada Anual de l’ASCEF va estar formada per Antonio Gallardo, Vicepresident d’Honor d’Almirall i president d’honor de l’ASCEF, i Ramón Agenjo, Conseller i Secretari S.A. DAMM.