L’ASCEF celebra la seva Trobada Anual “L’empresa familiar: gestionar amb valors”

Trobada Anual ASCEF

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) va celebrar la seva Trobada Anual el passat 26 de novembre, amb el títol “L’empresa familiar: gestionar amb valors“. Enguany, i degut a la situació pandèmica actual, la cita anual de l’associació es va organitzar en un format híbrid: de manera presencial a l’Hotel Clarís, de Barcelona, respectant les mesures i recomanacions higienico-sanitàries, i de manera online.

Amadeu Jori, president de l’ASCEF, i Luis Herrero, Director Territorial Institucional a Catalunya de Banc Santander, van donar la benvinguda a tots els assistents a la Trobada Anual, que en aquesta edició va girar entorn dels valors que té tota empresa familiar i que la diferencia de la resta d’organitzacions.

Moderat pel Dr. Juan Corona, Conseller Acadèmic de l’Institut de l’Empresa Familiar i Catedràtic d’Economia aplicada a la Universitat Abat Oliba CEU, la Trobada Anual va comptar amb una taula rodona d’empresaris els quals van donar la seva visió sobre l’empresa familiar: Antonio Gallardo , Vicepresident d’Honor d’Almirall i president d’honor de l’ASCEF; Pablo Lara, Director General de l’Àrea d’Educació del Grupo Planeta; i Ramón Agenjo , Conseller i Secretari S.A. DAMM, van destacar que el que dona personalitat a una empresa són els seus valors i que, per això, una empresa familiar és diferent a la resta.

Com a reptes de l’empresa familiar de cara al futur, tots tres van destacar la internacionalització de les companyies, disposar i atraure el talent, i aprendre molts dels altres: en què s’han equivocat i què han fet bé.

La Trobada Anual de l’ASCEF va comptar amb el patrocini del Banc Santander. El seu Director Comercial d’Empreses de Catalunya, Sergi Farro, va oferir la ponència “El nostre recolzament i Solucions Financeres a l’Entorn Covid“, on va repassar el que ha passat aquests darrers mesos de crisi econòmica, els elements clau en el present de les empreses (internacionalització, digitalització, tenir liquidat, capacitat d’adaptació i rapidesa en la presa de decisions), finalitzant amb la incògnita que, ara per ara, és l’any 2021 tot i els signes d’optimisme que hi ha.