Antonio Gallardo: “Els valors fan que l’empresa familiar sigui diferent a la resta, tenim una altra visió i enfocament”

Antonio Gallardo - Almirall - empresa familiar

El vicepresident d’Honor d’Almirall i president d’Honor de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Antonio Gallardo, va ser un dels tres empresaris protagonistes de la taula rodona d’empresaris que es va celebrar en el marc de la Trobada Anual de l’ASCEF, sota el títol “L’empresa familiar: gestionar amb valors“.

Sempre he defensat que no som una empresa familiar, sinó una família empresària. És important que la família continuï junta“, va reconèixer Gallardo. “Si mai hem de vendre l’empresa, els diners de la família han de continuar junts i seguir treballant en la mateixa línia i amb la mateixa visió“, va afegir el president d’honor de l’ASCEF.

Els valors que té una empresa familiar fa que sigui diferent a la resta, ja que tenim una visió i enfocament diferent i pensem en la continuïtat de l’empresa en mans dels nostres fills i nets“, va afirmar Antonio Gallardo.

És important tenir una visió compartida amb tota la família“, explica Gallardo, qui també subratlla de la importància que tota la família sàpiga què es fa a l’empresa i no parar mai de tenir molt en compte la problemàtica familiar, ja que “no sempre està tot solucionat“.

Antonio Gallardo va destacar la internacionalització de les empreses familiars com el gran repte de futur, recordant que de l’actual crisi “sortiran millor qui tenen unes vendes del voltant del 80% del total a l’estranger“.

Pablo Lara, Director General de l’Àrea d’Educació i Membre del Consell del Grupo Planeta, i Ramon Agenjo, Conseller i Secretari S.A. DAMM, van completar la taula rodona d’empresaris de la Trobada Anual de l’ASCEF juntament amb Antonio Gallardo.