TOUS col·labora amb #DamosLaCara: “Ens agradaria que la reputació de les empreses hagi canviat, i que la societat vegi als empresaris diferent”

TOUS

Treballadors i empresaris d’arreu Espanya estan impulsant el moviment #DamosLaCara, iniciativa que mostra el compromís de les empreses familiars per superar l’actual crisi sanitària i econòmica, atenent la contribució d’aquestes a l’ocupació i a la reactivació de l’economia. Els socis de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) estan participant i col·laborant amb aquesta plataforma, com és el cas de TOUS, marca global de joieria amb presència en més de 50 països amb més de 700 tendes.

L’empresa, avui en mans de la tercera generació, està celebrant aquest any el seu centenari en aquest context condicionat per la pandèmica de la Covid-19, en els pitjors moments de la qual van col·laborar i ajudar amb el sistema sanitari: “Vam adaptar les nostres màquines de producció en la nostra fàbrica on tenim màquines làser i vam començar a produir uns petits components que eren necessaris pels respiradors, necessaris en els hospitals”, explica Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de l’empresa.

A més, van redirigir la campanya del Dia de la Mare, que es va celebrar en ple confinament, “pensant en qui està donant a llum en aquests moments”. “El que vam fer és un reconeixement a cadascuna d’aquestes mares, per a que una vegada passada la pandèmia vinguessin a una tenda TOUS a recollir el seu regal”, explica Rosa Tous. “Vam tenir més de 20.000 mares inscrites, que ens van agrair molt aquesta iniciativa”, afegeix.

Pensant en el futur, Rosa Tous afirma que “m’agradaria que la reputació de les empreses, en aquest moment, hagi canviat. I que la societat vegi als empresaris d’una manera diferent”.

La vicepresidenta corporativa de TOUS reconeix que “sempre hem viscut la joieria com molt intensament a la nostra família, ja de petites. Jo crec que per això, quan vam créixer, no vam dubtar en seguir amb el negoci familiar”.

Hi ha una sèrie de valors que són molt de la família: la constància, l’esforç, el pensar més enllà, la passió, el treball en equip, la creativitat. Són valors que ens han transmet els nostres pares i que intentem, també, transmetre a la resta de la companyia”, subratlla Rosa Tous.

La plataforma #DamosLaCara és una iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu España que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.