Teresa Carles Healthy Foods, un exemple de resiliència, innovació i diversificació enfront de la pandèmia

Jordi Barri, CEO de Teresa Carles Healthy Foods, va protagonitzar la trobada que va tenir lloc el passat 20 de gener amb els empresaris familiars socis de l’ASCEF, en la qual va explicar la trajectòria de l’empresa, els seus projectes de futur i com havien estat capaços de fer front als mesos de tancament obligat dels seus restaurants a causa de la pandèmia.
Teresa Carles Healthy Foods és una empresa que, des de fa més de 42 anys, s’ha caracteritzat per la seva capacitat d’innovació en el món de l’alimentació saludable. De la mà de la xef que dona nom al grup i amb la direcció de Barri, en els últims 10 anys l’empresa havia experimentat un ràpid creixement amb l’obertura de 6 restaurants a Barcelona, un a Lleida i un a Madrid amb una variada oferta basada en productes plant-based. Les seves tres ensenyes són la cadena ‘Flax & Kale‘, cuina flexitariana; els restaurants ‘Teresa Carles’, especialitzats en cuina vegetariana i ‘Teresa’s’, cuina ràpida saludable.

L’èxit de la seva proposta es va veure alentida a causa de la crisi provocada per la Covid, la qual cosa va obligar l’empresa a replantejar-se i a buscar fórmules que els permetessin no sols mantenir-se sinó continuar avançant. “Tenim com a avantatge que produïm directament en el nostre obrador de Lleida amb matèria prima de proximitat sempre que sigui possible, el que ens va permetre adequar la nostra producció per a fer-la accessible als nostres clients per mitjà d’una botiga online i també incrementar la nostra proposta per a vendre el producte en els supermercats”, afirma Jordi Barri. L’empresa disposa de la major gamma de carns i formatges plant-based fabricats a Espanya (14 referències en carns i 17 en formatges) creades per un potent equip d’I+D liderat per la xef Teresa Carles i testades en sabor, textura i experiència en els restaurants del grup.

Per a Amadeu Jori, president d’ASCEF, aquesta capacitat d’innovació i diversificació són un exemple de la resiliència de les empreses familiars, que són capaces de reinventar-se amb rapidesa davant les dificultats.
La jornada va comptar, entre els assistents, amb la presència de Jaume Alsina, CEO i fundador de bonÀrea que va destacar el treball de Teresa Carles Healthy Foods, a la qual va qualificar de “empresa exemplar”.