El sector hoteler es reinventa i confia en el turisme domèstic

Hotel Atenea Port Mataró

Els efectes de la pandèmia Covid-19 han afectat considerablement el sector hoteler, no sols per haver de tancar durant els mesos del confinament sinó per l’actual alentiment de la demanda. Diferents informes indiquen que la recuperació dependrà principalment del turisme domèstic i consideren que les persones que puguin fer vacances decidiran a quin hotel anar en funció de la confiança en les mesures higienicosanitàries de l’establiment i de la qualitat del servei.

Grup Bonanova, hòlding impulsat per Mariano Ganduxer que té com a ensenyes la marca City Hotels Hispània (CHH) i Hotels Atenea, és membre de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) i un exemple de com adaptar-se a una situació tan complexa com l’actual. “Hem elaborat un rigorós protocol d’obertura que recull els nous procediments per garantir la salut i seguretat de treballadors i clients. Això ha suposat més freqüència de neteja i la utilització de productes específics homologats; també menys decoració tèxtil, l’eliminació del paper (cartes, informació a les habitacions, etc.), la introducció de noves fórmules per als esmorzars i realització del check in i check out online, entre altres mesures”, explica Diana Ganduxer, copresidenta del Grup.

Aquesta nova organització dels hotels compta amb la col·laboració dels clients “ja que tothom és conscient que la situació és excepcional i exigeix mesures excepcionals de seguretat i higiene en benefici de tots. Aquest esforç per part nostra confereix tranquil·litat als nostres clients i és la clau per a ser competitius”, explica Ganduxer.

Malgrat tot això i la confiança en el futur, les perspectives del sector són incertes. “De moment, les ocupacions previstes per a aquest estiu no són superiors al 30% i els preus són pitjors que durant la crisi del 2008. Però, malgrat tota la incertesa que ens envolta, com a empresa familiar i motor econòmic hem reprès parcialment l’activitat, perquè volem formar part de la recuperació i transmetre confiança als nostres equips”, afegeix Ganduxer.