Renovació de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar

Jaume Alsina succeeix a Amadeu Jori en la Presidència de l’ASCEF

 

Barcelona, 17 Juny 2022. – Ahir es va celebrar l’Assemblea de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), en la qual es va dur a terme el relleu en la Presidència, succeint Jaume Alsina, de Encofrats J. Alsina, a Amadeu Jori, de Jori Armengol & Associats.

 

Amadeu Jori, en el seu discurs de comiat, va posar de manifest les dificultats dels últims cinc anys, en els quals primer, la tensió política derivada dels fets d’Octubre de 2017, més tard l’arribada inesperada de la pandèmia, i finalment la guerra d’Ucraïna, amb la inflació disparada, les mancances en la cadena de subministraments, i la incertesa econòmica i social, han posat a prova la capacitat de resiliència, emprenedoria i coratge de les famílies empresàries catalanes.
Va posar l’accent principalment en la missió que té l’Associació de fomentar la cultura ESG en el si de les empreses familiars, i així va recordar el triple compromís empresarial, social i mediambiental, que es va signar en l’últim Congrés de l’Institut de l’Empresa Familiar. Som les empreses familiars – va dir Amadeu Jori – qui hem d’impulsar aquest canvi, el qual no vindrà dels Governs ni de les Administracions Públiques. Canvi cap a un capitalisme humanista, que, deixant enrere els postulats de l’Escola de Chicago, ens porti cap a un món més habitable, digne i pròsper per a la futures generacions.
També va assenyalar les relacions que s’ha establert amb Foment del Treball, Pimec, Aijec, FemCat, Cambra de Comerç, Fira de Barcelona i altres entitats del món econòmic i empresarial, amb les quals conjuminar esforços i dur a terme accions conjuntes per a la millora del teixit productiu català.
Va esmentar el diàleg que últimament mantenen amb el Govern de la Generalitat, a la qual han transmès la seva posició neta i clara sobre el dèficit d’infraestructures, la necessària millora del marc regulador per a incentivar el creixement de les empreses, i la convenient rebaixa de la pressió fiscal per a afavorir la competitivitat en relació amb les empreses de la Unió Europea i de les Comunitats d’Espanya que juguen amb avantatge. Insistint que les empreses familiars són el motor de l’economia del país i la seva font de prosperitat i progrés. Va recordar que l’Associació està formada per 114 empreses familiars capdavanteres, amb una facturació agregada de 33.000 milions d’euros.

Finalment, va proposar a Jaume Alsina, consensuat per la Junta Directiva, com a nou President, sent aprovat el seu nomenament per l’Assemblea.
Jaume Alsina, ha estat secretari de la Junta Directiva de l’ASCEF i membre del seu Comitè Executiu des de 2017. És Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, té un post-grau de ESADE sobre Lideratge i el PADE del IESE. Actualment és Conseller Delegat de Encofrats J. Alsina.