Rebuig a l’arcord anunciat pel Govern

La pandèmia provocada pel Covid-19 ha sumit ja al nostre país en una profunda crisi econòmica, els efectes directes de la qual sobre ciutadans i empreses no han fet més que començar a manifestar-se.

En aquest context, l’Institut de l’Empresa Familiar i les Associacions Territorials d’Empresa Familiar volen manifestar el seu rebuig a l’acord anunciat ahir pel PSOE, Unidos Podemos i EH Bildu per derogar la reforma laboral.

Més enllà de l’abast de la rectificació pel propi Govern, resulta incomprensible que s’hagi negociat una qüestió de semblant importància fora de l’adequat marc polític i, sobretot, a esquena dels agents socials i de les empreses. Màximament, quan des del començament d’aquesta crisi tots hem demostrat la nostra responsabilitat, compromís i capacitat per arribar a acords per a salvar el major nombre possible de llocs de treball.

La derogació de la reforma laboral tindria uns efectes molt negatius per a l’ocupació i la recuperació econòmica. A més, des de les institucions comunitàries seria considerada un tremend pas enrere i posaria de debò risc l’imprescindible suport que en aquests moments necessita el nostre país per part d’Europa.

Qualsevol mesura que es prengui en l’àmbit de les relacions que regeixen el mercat laboral ha de ser fruit d’un acord polític i social ampli i el seu focus ha d’estar inevitablement posat en el llarg termini i no pot ser una moneda de canvi per a facilitar la votació d’un acord puntual en el Congrés.