L’èxit del PRTR dependrà de la capacitat de consumir el muntant preconcedit i de multiplicar-lo amb fons privats, segons PwC

PwC, una de les consultores més destacades del país, creu que l’èxit del Pla de Recuperació, Transformació i Resistència (PRTR), dependrà de la capacitat de consumir el muntant preconcedit i de multiplicar-lo amb fons privats, així com de l’eficàcia per a aconseguir que els fons es destinin a inversions rellevants i necessàries per la transformació de la nostra economia. PwC va ser responsable de la conferència “FONS EUROPEU NEXT GENERATION”, que va comptar amb la participació d’Ignacio Marull, soci responsable de PwC a Catalunya i Anna Merino, directora de Strategy & Economics de PwC España.

En la conferència es va explicar que el PRTR aprovat per la UE té 30 components amb 110 plans d’inversió i 102 reformes. Per part seva, Catalunya compta amb la seva pròpia agenda i va aprovar el Pla Next Generation Catalonia amb 27 projectes emblemàtics i 50 projectes destacats. La previsió és que Catalunya rebi més de 3.300 milions. Tant en ajudes directes com crèdits tous.

Alguns dels components tindran un impacte indirecte en les empreses a través de la contractació pública, mentre que uns altres oferiran ajudes directes en forma de subvencions per a la modernització i digitalització del teixit empresarial.

La conferència, que va ser seguida per un important nombre de socis d’Ascef, també va comptar amb la participació d’Amadeu Jori, president de l’entitat.