L´empresa familiar catalana creu que el món empresarial serà qui patirà les conseqüències d’ajornar l’acord per l’ampliació del Prat en benefici de la Comunitat de Madrid

  • L’entitat preocupada per un possible decreixement de món empresarial a Catalunya reclama també inversió en altres infraestructures

Barcelona, 14 de setembre de 2021/ L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), que reuneix a més de 100 empreses capdavanteres a Catalunya que representen conjuntament més de 35.000 milions de volum de negoci,  creu que l’empresa catalana serà qui patirà les conseqüències d’ajornar la decisió d’invertir 1.700 milions per l’ampliació del Prat. “Per no disposar d´un hub internacional, els empresaris portem  molt temps perdent oportunitats competitives que aprofita la comunitat de Madrid i que ara, amb la nova  inversió prevista a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, es faran encara més grans ja que incrementarà la seva capacitat operativa ”, afirma Amadeu Jori, President d´ASCEF.

Per Jori, l’ampliació de l’aeroport de Barcelona beneficiaria no només al nombre de viatges i al turisme, sinó també a les fires internacionals i a l’agilitat en les relacions amb altres continents. “L’empresa familiar catalana està molt enfocada cap al creixement internacional i es molt difícil avançar sense infraestructures per persones i mercaderies. No es tracta només del benefici en termes de  contribució al PIB de Catalunya o la creació de llocs de treball, sinó que en realitat estem parlant del seu rol estratègic dintre de l´economia”.

Per l’ASCEF, la gravetat de la situació podria portar a un decreixement de la fortalesa de l’empresa catalana, que també es veu afectada per la manca d’inversió en altres infraestructures, des de la xarxa de trens de rodalies, la connexió del corredor del Mediterrani amb el port o el quart cinturó.

Per l’empresariat familiar català, l´ampliació de l’aeroport i les inversions que necessita Catalunya no s’han de convertir en “moneda de canvi política” sinó que s’ha de mirar pel bé comú dels ciutadans i pel desenvolupament sostenible i expansiu de la economia del país.

 

Per més informació- Gabinet de premsa d’ASCEF:  618 745 019