L’ASCEF i KPMG organitzen una sessió sobre gestió del patrimoni familiar

L’ASCEF i KPMG han celebrat una sessió sobre gestió del patrimoni familiar. Jaume Alsina, president de l´Associació Catalana de l´Empresa Familiar i Manel Blanco, soci responsable d´Empresa Familiar de KPMG a Catalunya, han donat la benvinguda a tots els assistents. A continuació, Julio Cazorla, fundador i CEO de Family & Business Counselors, ha compartit els grans desafiaments a què l’empresa s’enfronta en un context en què l’empresa familiar evoluciona cap a Family Enterprise, tot afrontant el repte de la preservació del seu patrimoni després del creixement de negoci, donant les claus a considerar en l’estratègia i el procés d’inversió patrimonial i la balança entre la gestió del risc i el retorn de la inversió.
També hi ha intervingut Xavier Aixelà, director d’Empresa Familiar i Client Privat de KPMG, que ha parlat de l’impacte dels canvis als entorns normatius i de política fiscal, i de la importància de que l’empresa familiar disposi d’un protocol de seguiment de les inversions, així com de les diferents estratègies de l’estructura òptima d’inversió.
L’última ponent ha estat Eulàlia Planes Corts, consellera delegada de Dispur, vehicle inversor del family office de la família Planes, que ha compartit la seva experiència en un moment clau com el de la successió de la gestió de l’empresa familiar i destaca la rellevància de treballar en un pla estratègic i disposar d’un bon assessor per prendre les millors decisions.

Per acabar, Jaume Alsina, president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, ha assenyalat que “el pla de contingència és molt important per tenir la tranquil·litat d’estar coberts a curt termini”.