Jornada ASCEF i KPMG sobre “Com superar les barreres que dificulten el bon Govern Corporatiu a l’EF”

KPMG i l’ASCEF van celebrar el divendres 12 d’abril la sessió “Com superar les barreres que dificulten el bon govern corporatiu a l’empresa familiar”. Isabel Triginer, vicepresidenta de l’ASCEF i Manel Blanco, soci responsable d’Empresa Familiar de KPMG a Catalunya, les Balears i Andorra, van introduir l’esdeveniment. Posteriorment, Maria Jesús Rico, sòcia responsable de Govern, Risc i Compliment de KPMG a Catalunya, va moderar una taula rodona en què van participar: Manel Valls, president de la comissió d’Auditoria i Compliance de Cobega i conseller independent de Banc Sabadell i Renta Corporación, i Socorro Fernández, presidenta d’OFG Telecomunicacions i consellera independent de Cementos Molins, Redeia i CBNK, per debatre sobre els grans desafiaments en la implementació de pràctiques de Govern Corporatiu perquè siguin eficients i efectives.

Algunes idees destacades de la sessió:

María Jesús Rico, “Les noves generacions de l’Empresa Familiar, que són més grans, busquen nous equips que puguin encaixar amb els seus nous interessos, però de vegades tots els membres no busquen el mateix i pot generar complicacions; per això, és important tenir en compte el bon govern”.

Manel Valls, “A l’empresa familiar és important que el president assumeixi la importància del bon govern, i que alhora sàpiga escoltar i posi en valor tenir gent al consell que tingui expertise en diferents aspectes i pugui guiar l’empresa”.

Socorro Fernández, “Estem en un món global, on pots tenir accionistes de diferents procedències. Cada cop més, part de la normativa europea de bon govern s’està acostant a l’americana; tot i així, continua sent més garantista”.