“Les empreses familiars tenim un compromís amb la recuperació del país després de la pandèmia”

El president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Amadeu Jori, i Jaume Alsina, membre de la Junta Directiva, van ser entrevistats per Crónica Global per parlar sobre #DamosLaCara, iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu Espanya que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.

Les empreses familiars tenim un compromís amb la recuperació del país després de la pandèmia. Volem donar visibilitat i pressionar a les diferents administracions públiques per a que ens tinguin en compte en el moment actual i posar en marxa estratègies per activar el món laboral”, va subratllar el president d’ASCEF, Amadeu Jori.

Jori va recordar que “el 90% del teixit empresarial espanyol són pimes, i aquest 90% produeix a Catalunya el 76% de l’ocupació”.

Per la seva banda, Jaume Alsina va expressar al mitjà que “és important que es posin les coses fàcils per a que les pimes puguin fer-se grans perquè moltes legislacions conviden al contrari”. El secretari de la Junta Directiva de l’ASCEF va reivindicar la col·laboració publico-privada, i que els projectes de la qual no estiguin vinculats a un “horitzó de quatre anys”. “Si superem la visió de més enllà d’una legislatura, avançarem moltíssim”, va afegir Alsina.

L’ASCEF és una entitat constituïda en 1998 i formada per més de 100 empreses representatives del teixit empresarial català. Les entitats que la formen part tenen un paper rellevant en l’economia del país a l’estar compromeses amb la generació de riquesa, l’ocupació laboral, el territori i la sostenibilitat. La crisi causada per la COVID-19 no ha fet sinó reforçar aquest compromís amb l’ocupació, la sostenibilitat i el benestar de la societat.

Pots accedir a la notícia completa a través d’aquest enllaç: bit.ly/2B8g9A6.