“Les empreses familiars tenim un compromís amb la recuperació del país després de la pandèmia”

Amadeu Jori, president de l'ASCEF

El president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Amadeu Jori, i Jaume Alsina, membre de la Junta Directiva, van ser entrevistats per Crónica Global per parlar sobre #DamosLaCara, iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu Espanya que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.

Les empreses familiars tenim un compromís amb la recuperació del país després de la pandèmia. Volem donar visibilitat i pressionar a les diferents administracions públiques per a que ens tinguin en compte en el moment actual i posar en marxa estratègies per activar el món laboral”, va subratllar el president d’ASCEF, Amadeu Jori.

Jori va recordar que “el 90% del teixit empresarial espanyol són pimes, i aquest 90% produeix a Catalunya el 76% de l’ocupació”.

Per la seva banda, Jaume Alsina va expressar al mitjà que “és important que es posin les coses fàcils per a que les pimes puguin fer-se grans perquè moltes legislacions conviden al contrari”. El secretari de la Junta Directiva de l’ASCEF va reivindicar la col·laboració publico-privada, i que els projectes de la qual no estiguin vinculats a un “horitzó de quatre anys”. “Si superem la visió de més enllà d’una legislatura, avançarem moltíssim”, va afegir Alsina.

L’ASCEF és una entitat constituïda en 1998 i formada per més de 100 empreses representatives del teixit empresarial català. Les entitats que la formen part tenen un paper rellevant en l’economia del país a l’estar compromeses amb la generació de riquesa, l’ocupació laboral, el territori i la sostenibilitat. La crisi causada per la COVID-19 no ha fet sinó reforçar aquest compromís amb l’ocupació, la sostenibilitat i el benestar de la societat.

Pots accedir a la notícia completa a través d’aquest enllaç: bit.ly/2B8g9A6.