El soci d’ASCEF Ausa participa a #DamosLaCara: “Ningú hagués tirat endavant sol, en conjunt som molt millors”

Les empreses membre de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) formen part del grup de treballadors i empresaris d’arreu Espanya que estan impulsant el moviment #DamosLaCara. Ausa, fabricant mundial de vehicles industrials compactes tot terreny per la càrrega i moviment de materials de més de 60 anys d’experiència, és un exemple més d’aquesta col·laboració. Ramon Carbonell, CEO de l’empresa, ha explicat en un vídeo com han viscut la situació provocada per la crisi sanitària i econòmica.

Nosaltres vam haver de tancar per força major, ja que no podíem produir perquè no rebíem les peces”, assegura Ramon Carbonell. “El departament de R+D sí que van poder treballar, de manera que mentre la fàbrica estava tancada, aquí s’ha continuat treballant en producte nou per a que arribi al mercat el més aviat possible”, afegeix. El CEO d’Ausa ha subratllat la importància d’aquest departament, ja que “una empresa que exporta el 80% en mercats internacionals, és una empresa que innova o està morta”.

Ramon Carbonell considera que “ningú, sol, hagués tirat res endavant, ens hem hagut de donar suport els uns als altres. Tots tenim carències i tots som imperfectes, però en conjunt som molt millors”.

Probablement el teletreball, en casos puntuals, podrà seguir sent una bona eina”, indica. “Però és veritat que tota aquesta màgia que hi ha als passadissos, aquestes coses que et venen al cap i que quan veus a algú li dius ‘Escolta, he de dir-te això, i tu com ho faries?’ Tota aquesta col·laboració sorgeix més cara a cara”, afegeix.

El CEO d’Ausa reconeix que “el millor moment de la crisi va ser el dia que vam tornar a posar en marxa la fàbrica perquè teníem senyals que la cadena de subministrament anava a arrancar i allà sí que vam veure una gran capacitat de compromís de la gent que treballa aquí”. De cara al futur més immediat, “anem a millor cada dia; tota previsió que vam fer l’estem superant”.

La plataforma #DamosLaCara és una iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu España que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.