L’ASCEF s’adhereix al manifest en defensa de l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) s’ha adherit al manifest en defensa de l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat, juntament amb més de 200 entitats representatives del món econòmic i del teixit productiu de la ciutat de Barcelona i del conjunt de Catalunya.

Sota el clam “Sí a l’acord d’ampliació de l’aeroport” es reclama un gran pacte institucional entre les administracions públiques (Aena, Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments de Barcelona i del conjunt del Baix Llobregat) amb la complicitat de les autoritats de la Unió Europea per aprovar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona.

L’ampliació prevista consisteix d’una nova terminal satèl·lit i l’ampliació de 500 metres d’una de les pistes paral·leles, amb una inversió estimada de 1.700 milions d’euros; que generaria 83.000 ocupacions directes i un total de 350.000 ocupacions noves a més d’estimular el creixement del PIB català en més de dos punts, de 6,8% al 8,9%.

Aquesta ampliació permetrà no només convertir-se en un destí de turisme sostenible, sinó dinamitzar l’activitat econòmica generant ocupació, atracció i retenció de talent i inversió internacional.

El dimecres 2 de juny s’ha realitzat la lectura del manifest en un acte unitari a ESADE, al qual va acudir el president de l’ASCEF, Amadeu Jori, en representació de l’associació. Entre les entitats de Catalunya que signen el manifest es troben Foment del Treball, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Cercle d’Economia, Círculo Ecuestre, Barcelona Tech City, ESADE, RACC i UFEC.

El manifest està disponible en el següent enllaç al web de l’ASCEF.