L’Empresa Familiar demana als grups polítics que no retardin la investidura per poder iniciar la recuperació econòmica de Catalunya
- Els empresaris consideren imprescindible un govern sòlid capaç de gestionar àgil i eficaçment els fons europeus de recuperació
- Gairebé el 70% de les empreses familiars creuen que s’enfronten enguany a un creixement fràgil i el 53% no espera veure millores fins l’any vinent
- En el 2020, el 85% dels empresaris van veure reduïda la seva facturació
Barcelona, 18 de març de 2021.- L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) demana als partits amb representació parlamentària que s’esforcin a arribar a un acord per proposar un candidat o candidata a presidir la Generalitat de Catalunya i que no retardin la investidura perquè l’empresa necessita d’un govern estable i sòlid per fer front a la situació derivada d’un any de pandèmia. “És el moment de unir forces, de pensar en el bé del conjunt de la societat i de l’empresa, de treballar perquè els fons de recuperació europeus siguin realment una eina de transformació“, afirma Amadeu Jori, president de ASCEF.
Per a l’empresa familiar, en aquest moment conjuntural Catalunya es juga el seu futur econòmic per la qual cosa és fonamental aconseguir un consens per formar govern i que els partits arribin a acords per decidir “sobre quins projectes han d’impulsar-se i com gestionar aquest finançament. Tenim un gran repte per davant i la classe política ha d’estar a l’altura“.
Per a ASCEF, la resposta de la classe política és moltes vegades “confusa i contradictòria” i els temes substancials, que són motor del progrés i la competitivitat, queden marginats en les prioritats dels diferents polítics. “Las turbulències entre Madrid i Barcelona, així com les pròpies tensions dels diferents partits polítics catalans no poden ser el fre a la recuperació que necessitem. En una situació de crisi cal actuar amb la màxima responsabilitat i centrar-nos en les prioritats comunes“, afirma Jori. Per a l’empresa catalana no només és necessari un acord facilitador de l’arribada dels fons europeus sinó també centrar-se en la reforma de la fiscalitat i l’increment dels paquets d’ajudes.
En aquest sentit, els empresaris familiars tornen a demanar ser tinguts en compte a fi d’assenyalar i rebaixar les barreres que ponen en risc la supervivència de les empreses. Segons les dades amb les que treballa l’empresa familiar catalana, els empresaris situen l’actual escenari de recuperació en una valoració de 4 sobre un màxim de 9. Per al 68% a curt termini l’empresa s’enfronta a un creixement fràgil sense creació d’ocupació i el 53% no espera veure millores fins el proper any. En el passat 2020, el 85% dels empresaris van veure reduïda la seva facturació.
L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar és una entitat formada per més de 100 empreses representatives del teixit empresarial català que tenen un paper rellevant en l’economia del país a l’estar compromeses amb la generació de riquesa, l’ocupació laboral, el territori i la sostenibilitat. Les empreses familiars a Catalunya suposen el 88,3% de la totalitat de les empreses privades, contribueixen amb el 69% del Valor Afegit Brut (VAB) i generen el 76% dels llocs de feina privats.