Assemblea General de Socis de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar

El passat 16 de juny es va celebrar en l’auditori de CosmoCaixa l’Assemblea General de Socis de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, en la qual es va aprovar el nomenament com a nou president de l’associació a Jaume Alsina, succeint així a Amadeu Jori, qui ha presidit l’ASCEF durant els últims 5 anys.

 

Durant l’Assemblea, es van aprovar també els canvis dels membres de la Junta Directiva. Ramón Sagalés, de l’empresa Sagalés, va presentar la renuncia voluntaria al seu càrrec de vocal i en el seu lloc va ser nomenada Vanessa Martínez, de l’empresa Carinsa.  Eva Lluch, de l’empresa Lluch Essence, va estar elegida secretària, en la vacant que havia deixat el nou president.

Acabada l’Assemblea, i en la part oberta del acte, va intervenir en primer lloc Miguel Gallo, responsable de l’àrea Business Transformation d’EY, que va parlar sobre les tendències que seran clau en els pròxims anys a nivell tecnològic, social i empresarial, el seu impacte en les persones, administracions i empreses. Va explicar també com afrontar els nous models de negoci i determinar els seus avantatges competitius.

També vam comptar amb una taula rodona sobre “La Family Office com a unitat emprenedora i de creixement patrimonial” a càrrec del Professor Joan Roure, de l’IESE, Ignasi Botet, conseller de Caboel, i Héctor Ara, conseller delegat d’ANCES MEI. Els tres van dialogar sobre com la Family Office s’ha convertit en el nucli de la família empresària com plataforma per a promoure la iniciativa emprenedora dels membres de la família, assumint un risc controlat.

Per a concloure la jornada de l’Assemblea i durant el sopar de celebració, Andrés Sendagorta, President de l’Institut de l’Empresa Familiar, va dirigir unes paraules als assistents, en què va recalcar que les persones són el centre de l’empresa familiar, i que les polítiques de conciliació han de ser una prioritat. Empreses familiars compromeses a la construcció d’una societat millor, impulsores de la cultura ESG, i pilar fonamental de la nostra societat civil. El president de l’IEF va posar èmfasi en els eixos sobre els quals ha de pivotar l’acció empresarial, i va esmentar el seu pare i el seu oncle, fundadors de SENER, que li van ensenyar que la raó última de ser d’una empresa és prestar un servei a la societat, i que per aconseguir-ho fan falta dues coses: ser bo en el que fas, perquè si no ets un especulador, i guanyar diners fent-ho, perquè si no, no ets una empresa.