Amat Immobiliaris, amb el moviment #DamosLaCara: “Hem de donar gràcies a l’equip perquè s’han esforçat, i ho han fet amb seguretat”

Amat Immobiliaris, empresa familiar amb una sòlida implantació en el sector immobiliari avalada amb més de 70 anys d’experiència actualment dirigida per la tercera generació, és una de les empreses impulsores del moviment #DamosLaCara. La presidenta del grup immobiliari membre de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Imma Amat, ha explicat en un vídeo l’experiència de l’empresa davant la situació actual causada per la Covid-19.

El nostre pla estratègic contemplava que la demanda aniria creixent durant més de dos anys”, assegura Amat, “i en 24 hores et trobes que el mercat s’ha convertit en zero”. “Vam decidir no acomiadar a ningú, no reduir els equips de comercials; ens vam arriscar perquè podíem fer-ho, i perquè pensàvem que així ens llauràvem un futur millor”, afegeix.

Nosaltres hem de de donar gràcies a l’equip perquè s’han esforçat durant hores, i a més ho han fet amb seguretat. Vam arribar a fer, durant aquest temps, seixanta escriptures; i de cada una podem escriure una novel·la: aconseguir que vingui el banc, els clients,… Ha sigut una epopeia”, explica Imma Amat, qui reconeix que el moment actual de desescalada “ens ha sorprès una mica perquè hi ha més activitat de la que ens pensàvem”.

La història d’Amat Immobiliaris, que relata la seva presidenta, és la història d’una companyia que des dels seus inicis ha hagut de lluitar contra situacions adverses, com per exemple el fet de tenir una dona al capdavant: “La meva mare era molt jove, i dona. Durant molts anys va perdre el seu nom: signava a tot arreu com Viuda d’Amat. Hem viscut com de difícil és ser dona en un sector molt, molt masclista. Per això, i per demostrar que les dones funcionen en el sector immobiliari, vam decidir contractar només a dones, posant en marxa moltes mesures de conciliació; i just abans que entrés la Llei de paritat, i vam contractar homes, érem més de 50 dones”, explica a #DamosLaCara.

La plataforma #DamosLaCara és una iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu España que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.