Simon, amb el moviment #DamosLaCara: “És molt important mantenir-se tranquils, perquè ens permet transmetre confiança a l’equip”

Simon #DamosLaCara

Les empreses membre de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) formen part del grup de treballadors i empresaris d’arreu Espanya que estan impulsant el moviment #DamosLaCara. Simon, empresa especialista en solucions tecnològiques d’il·luminació des de 1916, és un exemple més d’aquesta col·laboració. Esteban Bretcha, CEO, i Emili Tunica, Chief Human Resources Officer, expliquen en un vídeo com han viscut la situació derivada per la crisi sanitària i econòmica.

Vam pensar en aprofitar aquest temps bé, ordenant-nos internament. Perquè aquest virus, aquesta crisi, serà temporal i quan sortim hem d’estar ben preparats”, explica Esteban Bretcha. “Vam considerar que era molt important mantenir-se tranquils, perquè això ens permet transmetre confiança en el futur a tot l’equip”, afegeix.

El director general de l’empresa familiar centenària, avui dia en mans de la quarta generació, explica que “ens vam reunir en un principi la direcció i vam decidir fer una llista de totes aquelles coses pendents del dia a dia i per a les quals mai tenim temps”. “Això li va donar un sentit al temps, a la nostra gent, que va entendre que estava fent una cosa útil; i ara que tot es va reactivant veiem que estem millor preparats”, afegeix Bretcha.

Per la seva part, Emili Tunica detalla temes més directes amb els treballadors i el seu dia a dia: “El més important sempre ha sigut protegir la salut de tothom, així com acompanyar-los en la gestió d’aquesta complicada situació. Vam crear un portal exclusiu sobre el coronavirus on, a més d’explicar què succeïa, permetia als treballadors compartir experiències solidàries, innovadores, de formació; i això ens feia mantenir-nos encara més junts”.

Vam acompanyar a més de 400 treballadors en els centres productius que, amb un alt nivell de compromís, cada dia asseguraven que els nostres productes arribessin als clients, i especialment als hospitals de campanya que es van crear”, prossegueix Tunica.

Vull posar en valor tots els exemples de compromís, de solidaritat, de treball en equip i d’adaptació que han tingut els nostres treballadors aquests mesos”, subratlla Emili Tunica.

La plataforma #DamosLaCara és una iniciativa ciutadana impulsada per treballadors i empresaris d’arreu España que posa en valor el compromís de treballadors i empresaris amb tota la societat, a més de donar a conèixer l’esforç i important tasca que les empreses familiars estan realitzant a tot el país per la seva contribució des d’un punt de vista econòmic i social.