ELS NOSTRES COL·LABORADORS: Reempresa, el mercat de compravenda de pimes

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya impulsat per la patronal Cecot i la fundació Autoocupació. És un espai per potenciar idees i projectes emprenedors i posar en contacte a persones empresàries que volen vendre una empresa en funcionament amb persones emprenedores que volen posar en marxa un projecte empresarial sense haver de començar de zero.
Des del Centre de Reempresa de Catalunya han calculat que prop d’un 88% de les empreses que s’han cedit a través del seu servei continuen funcionant anys després. Aquesta xifra és molt alta si la comparem amb la taxa de supervivència de noves empreses.

A més, Reempresa compta amb una gran varietat de serveis, adaptats a les necessitats de les persones cedents i reemprenedores:

  1. Disposa d’un ampli mercat amb més de 1.300 empreses en venda de tots els sectors.
  2. Assessorament individualitzat per a l’elaboració del pla de cessió o compra, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l’empresa.
  3. Acompanyament per part de la persona cedent a la persona reemprenedora que adquireix el negoci o empresa
  4. Finançament a través d’associacions i entitats bancàries perquè el finançament no sigui un problema a l’hora de comprar un negoci en funcionament.
  5. Actes i activitats de Networking que fomenten la trobada entre persones cedents i reemprenedores.
  6. Tots aquests serveis no tenen cap cost per a les persones usuàries perquè Reempresa rep cofinançament públic.

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) s’ha adherit a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de treballar junts per fomentar la compravenda de negocis al nostre país.
L’ASCEF pensem que el projecte Reempresa pot ser una bona oportunitat i un bon punt de partida perquè els joves empresaris, les noves generacions adquireixin experiència i creixien professional prenen el relleu de projectes reals i en marxa. També és una bona oportunitat perquè els membres de les famílies empresàries més experts participin en projectes que els / les interpel·len per afició, curiositat, il·lusió, romanticismes, amor pel territori, recuperar tradicions o dur a terme un projecte entre amics.
Així doncs, les empreses i les persones que l’ASCEF derivi a Reempresa podran rebre atenció i acompanyament personalitzat i sense cap cost tant per si el que volen és cedir la seva empresa com si el que desitgen és adquirir-ne una en funcionament.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és disseminar els serveis, recursos i el mercat de la Reempresa entre els membres de l’Associació i treballar conjuntament per mantenir viu el teixit empresarial.

Vols saber-ne més? Entra a reempresa.org