Programa “Direcció i Govern de l’Empresa familiar” de l’IEF en primera persona

El Programa de Direcció i Govern de l’Empresa Familiar, organitzat per l’IEF, ofereix una visió integral de les diferents perspectives que qualsevol membre  pot adoptar respecte a la seva organització. De la mà del seu director, Manuel Bermejo, coneixedor i expert en aquesta matèria, així com dels col·laboradors de l’IE Business School, els participants hem pogut obtenir nous coneixements, perspectives i, en definitiva, posar una nova mirada sobre la forma en la que entenem l’empresa familiar.

Gràcies a una visió transversal de l’empresa i a classes pràctiques relacionades amb la responsabilitat de la propietat, la gestió, el govern, l’entorn socioeconòmic, la fiscalitat o el màrqueting, es prepara les actuals i futures generacions perquè disposin de les eines necessàries per aportar valor a les seves companyies i generar un impacte positiu al seu entorn, alhora que sostenir una mirada crítica que permeti, des de qualsevol rol, treballar per garantir la sostenibilitat del projecte empresarial.

Fonamentat en la participació i la integració, s’aborden complexes qüestions com la successió, la gestió de la diversitat, la integració de les noves generacions o l’elaboració d’una estratègia familiar dotada de les estructures necessàries per gestionar realitats heterogènies, sempre de la mà d’excel·lents professionals amb gran qualitat humana.

L’empresa és el tresor que cal preservar, i és la família la que ha d’estar al servei de l’empresa. No obstant això, han de ser els òrgans de govern els que acostin els seus membres i vetllin per la transmissió dels valors de la familia empresària, generin arrelament i, en definitiva, despertin afecte i compromís amb un projecte compartit.

Sens dubte, aquest programa ens prepara per plantejar aquestes qüestions amb maduresa i sensibilitat.

Tristán Fisas Ibáñez
Associació Catalana de l’Empresa Familiar