Pràctiques a l’empresa familiar: una experiència enriquidora a dues bandes

L’empresa Lluch Essence i la Marta Vidal ha estat un altre binomi d’èxit dins del Programa de pràctiques a l’empresa familiar que impulsa l’ASCEF. Aquest programa té per objectiu posar en contacte a joves integrants d’una família empresària i que formen part del Fòrum de Joves de l’ASCEF amb una companyia, també familiar, però que no és la seva.
En aquest cas, la Marta Vidal (estudiant de segon de carrera de Relacions i Organitzacions Internacionals a la Universitat de Leiden, pertany a Metalogenia ) ha fet les seves pràctiques dins del departament de comunicació de Lluch Essence.
Un cop acabada l’experiència, Lluch Essence ha valorat molt positivament aquesta iniciativa “ha estat un plaer poder participar en el programa de pràctiques de l’ASCEF i creiem que és una molt bona oportunitat per donar a conèixer el nostre sector als estudiants” i afegeixen que “com a companyia apostem pel desenvolupament de joves talents que vulguin tenir una primera experiència professional, formar-se i viure de prop el món empresarial”.
Per la seva banda, la Marta Vidal fa una doble valoració positiva de la seva estada. Per una banda, conèixer un departament de comunicació li ha permès aprendre moltes coses: “el camp de la comunicació en una empresa era desconegut per a mi i he pogut viure en primera persona l’essencial i transversal que aquest departament és per a una empresa: des de la comunicació interna, externa fins a la seva presència en diferents àmbits a l’empresa com a la preparació de fires i esdeveniments, junta de direcció, comitè de sostenibilitat i altres. He tingut l’oportunitat de conèixer la dinàmica i els valors que mouen Lluch, i com contribueixen al bon ambient de treball que hi ha, essencial perquè una empresa prosperi i creixi.
Per altra banda, ha pogut viure en primera persona la realitat d’una empresa familiar molt diferent de la seva. “Conèixer empreses que operin en una indústria totalment diferent de la teva empresa familiar t’obre els ulls a com són de multidimensional les empreses familiars. És interessant veure com els valors d’una empresa familiar es transmeten de generació en generació. M’ha fet connectar més amb la il·lusió de formar part d’un projecte comú familiar”.
La iniciativa del Programa de pràctiques a l’empresa familiar continua oberta. Si vols participar tant com empresa o com a becari pots contactar amb ascef@ascef.com