Pràctiques a l’Empresa Familiar: l’experiència de Jori Armengol & Associats i Tristán Fisas

Jori Armengol & Associats i Tristán Fisas de La Farga YourCopperSolutions, són un nou binomi d’èxit dins del Programa de pràctiques a l’empresa familiar que impulsa l’ASCEF. Aquest programa té per objectiu posar en contacte a joves integrants d’una família empresària i que formen part del Fòrum de Joves de l’ASCEF amb una companyia, també familiar, però que no és la seva.

L’experiència es desenvolupa entre desembre de 2022 i maig de 2023, i les dues parts estan molt satisfetes: “Poder comptar amb el Tristán ha estat una experiència molt positiva. El seu talent, actitud i curiositat per aprendre ha fet que les pràctiques siguin profitoses, tant per a nosaltres que hem tingut el gust de comptar amb ell i aprendre de tot el que té per donar, com pensem que també per el Tristán” ens explica l’empresa, i sobre el programa afegeixen que “l’èxit d’aquests programes demostra com estan de bolcades les empreses a poder treballar amb diamants en brut, oferint-los un espai on aprendre i desenvolupar-se professionalment i aprenent de tot el que tenen per ensenyar i aportar. Participar en programes que valoren i aposten per la mateixa filosofia que Jori & Armengol és molt gratificant”

Per la seva banda, Tristán Fisas de La Farga YourCopperSolutions valora així la seva experiència:

Què has après de la teva estada a Jori Armengol & Associats?

De l’estada a Jori, més enllà dels coneixements propis del sector i del treball que he estat desenvolupant, tal com la gestió de pòlisses d’assegurances o el contacte amb el client i amb les companyies asseguradores, he adquirit uns coneixements bàsics de cooperació i treball en equip, i l’autogestió del temps i de la feina. Els coneixements teòrics dels centres educatius i formatius són necessaris però no suficients, i treballar amb iguals i descobrir la realitat des d’un punt de vista pràctic és un complement que recomano a la resta d’associats del fòrum.

Què  has vist a Jori Armengol & Associats, en la teva opinió, que sigui propi d’una empresa familiar?

El caràcter familiar d’aquesta companyia és palpable des d’un primer moment, fonamentalment perquè, sota el meu criteri, s’enfoca el treball des d’un punt de vista integrador, proper i on es prioritza la col·laboració entre els equips. Tot plegat permet operar dins d’un clima laboral molt positiu i sa. Valors com l’estima cap al projecte, l’arrelament al territori, una visió a llarg termini dels clients i un índex de satisfacció molt elevat dels mateixos és simptomàtic de l’essència de Jori, i són alguns dels aspectes propis de l’empresa familiar que he pogut identificar al llarg d’aquest temps.

Creus que ha estat útil per tu conèixer com funciona una altra empresa familiar?

És evident que descobrir el funcionament d’una altra empresa familiar, més quan el sector en que opera no té pràcticament cap similitud amb el sector en que opera La Farga, és una experiència molt positiva i que, sens cap dubte, faria extensible a la resta d’estudiants que afronten la recta final dels seus estudis universitaris. Provar-se fora de casa, connectar amb altres persones, aprendre nous coneixements i sortir de les àrees de confort ha estat, en el meu cas, una elecció que m’ha permès continuar construint una identitat professional més sòlida.

La iniciativa del Programa de pràctiques a l’empresa familiar continua oberta. Si vols participar tant com empresa o com a becari pots contactar amb ascef@ascef.com