PIMEC i ASCEF s’alien per impulsar la competitivitat de les pimes familiars catalanes

Ambdues entitats signen un acord de col·laboració pel qual promouen el suport, defensen els interessos, i reforcen el servei a les empreses familiars de Catalunya.

Barcelona, 15 de febrer del 2022. PIMEC i l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) han acordat avui promoure el suport, defensar els interessos i reforçar el servei de les empreses familiars de Catalunya d’una manera conjunta i coordinada. El president de PIMEC, Antoni Cañete, i el president d’ASCEF, Amadeu Jori, han signat un conveni de col·laboració en aquest sentit i s’han compromès a definir iniciatives i línies d’actuació amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat de les pimes familiars, així com la seva adaptació als reptes i als escenaris de futur.

 

Aquest acord permetrà fer un seguiment més acurat de l’evolució de l’activitat econòmica de les pimes familiars catalanes i ajudarà a identificar àrees susceptibles de millora dels models de negoci, tot contribuint al creixement i la consolidació de les empreses familiars de Catalunya. Segons el conveni, ambdues entitats es coordinaran i treballaran plegades en l’organització d’actes i jornades amb contingut d’interès per al col·lectiu, l’elaboració d’estudis, i la recerca de sinergies per compartir i oferir oferta formativa. A més, PIMEC posarà a la disposició de les empreses d’ASCEF el servei d’acompanyament i sol·licitud de les ajudes del programa KIT Digital – subvenció de l’adquisició de solucions digitals –, amb l’objectiu que es puguin beneficiar dels bons de subvenció que el projecte posa a la disposició de les pimes.

Entre altres qüestions, la col·laboració també inclou la definició d’un full de ruta per coordinar accions alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU, mesures dirigides a joves empresaris i a dones empresàries, i la promoció del programa de relleu empresarial de PIMEC, dirigit a pimes familiars que volen assegurar la continuïtat del seu negoci a mig i llarg termini.

 

Al llarg de la trobada també hi ha participat la vicepresidenta de PIMEC, Mireia Cammany, el director del gabinet de presidència de PIMEC, Jacint Soler, el secretari d’ASCEF, Jaume Alsina, i el vocal de la Junta Directiva de l’Associació, Albert Campabadal.