Niño-Becerra i Sánchez-Llibre coincideixen en destacar el valor de l’empresa familiar i la importància d’estar atents a les oportunitats

El Professor Santiago Niño-Becerra, Doctor en Economia, Catedràtic i autor, i Josep Sánchez i Llibre, president de Foment del Treball Nacional, van participar a la XXII Assemblea Ordinària i Extraordinària de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), celebrada el passat dimarts 6 d’octubre en format digital.

Niño-Becerra, en la seva ponència titulada El trencament de les tendències: la Nova Normalitat, va parlar de la situació provocada per la pandèmia, “que ha trencat les tendències econòmiques”. De fet, va assegurar que “per veure a Espanya una situació semblant a la viscuda entre els mesos de desembre i maig hem d’anar a la Guerra Civil”.

El professor va explicar que el principal problema que té Espanya “és el frau fiscal”, però que també “té un problema d’ingressos i despeses, i un de majúscul amb la productivitat”. Per a Niño-Becerra, el virus de la Covid19 i la seva conseqüent crisi ha afectat molt més a Espanya “perquè la seva economia ja estava malament abans”.

A aquesta situació sobreviuran els que tinguin eines de coneixement per moure’s en aquest món complex, aquells que dominin eines innovadores, o que tinguin un bon coixí de tresoreria”, va afirmar l’economista. “Serà important crear valor afegit i estar especialitzat; ser punter en el sector: estar en la zona alta del valor afegir i productivitat”, va remarcar.

Josep Sánchez i Llibre, president de Foment del Treball Nacional

La cloenda de la XXII Assemblea General i Extraordinària va anar a càrrec de Josep Sánchez i Llibre, president de Foment del Treball Nacional, qui va afirmar que “els empresaris som els únics que podem superar la crisi i salvar la situació actual perquè generem ocupació i riquesa”.

La crisi generarà noves oportunitats que hauran de materialitzar les empreses familiars”, va assegurar Sánchez i Llibre, qui va reclamar que els pressupostos generals de l’any 2021 “siguin el gran estímul per a la recuperació econòmica, amb molta inversió pública per incrementar la productivitat, estimular la demanda i activar l’economia”.

La situació econòmica d’avui és molt delicada”, va expressar abans de reconèixer “el gran esforç que les empreses familiars” realitzen en aquest context.