Marc Puig, Mª del Mar Nogareda i Joaquín Serra, una visió de futur a la trobada anual de la ASCEF

La trobada anual de l’ASCEF, celebrada avui, 25 de novembre, ha comptat amb la participació de Mª del Mar Nogareda, vicepresidenta executiva de HIPRA; Joaquín Serra, Sènior VP & CBDO de NATURA BISSÉ, i de Marc Puig, president executiu de PUIG i president de l’IEF, que han parlat d’innovació, sostenibilitat, relleu generacional i altres temes vinculats amb el futur de l’empresa familiar.

Amb Amadeu Jori, president de l’ASCEF, com a amfitrió, Marc Puig ha fet referència a com les empreses no poden treballar només pensant en maximitzar el benefici, sinó també a atendre demandes dels seus grups d’interès (stakeholders), des de clients i proveïdors fins als treballadors i la pròpia comunitat, promovent un capitalisme més humà i sostenible. ”Fet que ja és innat en la manera d’actuar de l’empresa familiar”, ha afirmat.

Puig també ha parlat de la relació empresa-família: “Mentre que l’empresa necessita jerarquia, la família necessita igualtat. Per això és important crear un sistema d’autolimitació de la família que ajudi a la presa de decisions objectives”.

Per part seva, Mª del Mar Nogareda ha explicat com la recerca i la innovació formen part de l’ADN de HIPRA “no només dediquem el 10% de la facturació a investigar, sinó que també som inconformistes i disruptius, amb unes idees molt clares del que volem fer i també del que no”. També ha parlat del gran repte que per a ells representa, com a experts en vacunes que són, passar del sector veterinari al sector humà amb la nova vacuna de la COVID que estan desenvolupant.

Per a Joaquín Serra, les empreses han de realitzar una gestió sostenible de la seva activitat. “A Natura Bissé, no sols actuem així, sinó que també invertim un percentatge significatiu de la facturació en la nostra Fundació, el que demostra la importància que donem a la responsabilitat social corporativa”. Quant a innovació ha posat especial èmfasi en el fet que aquesta porta implícits els conceptes de passió i perseverança.

La taula rodona sobre innovació ha sigut moderada per José Luis Blanco, director general executiu de l’IEF.

La trobada també ha comptat amb una ponència sobre els fons Next Generation a càrrec del Banc de Santander.