L’empresa familiar catalana urgeix l’aplicació de mesures econòmiques per a protegir el 76% dels llocs de treball privats que representen

Barcelona, 30 de març de 2020.- L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), formada per més de 100 empreses representatives del teixit empresarial català, urgeix al govern espanyol l’aplicació de mesures econòmiques que contribueixin a millorar la liquiditat de les empreses en un moment en el que la paralització de les activitats no essencials amb motiu de la crisi del coronavirus, situa al conjunt de l’empresa familiar en una situació “molt complicada”.

L’ASCEF considera necessari que les mesures econòmiques es prenguin de forma immediata, que la suspensió de la cotització de la Seguretat Social es pugui portar a terme sense limitacions de temps ni de mida de les empreses, així com la moratòria tributaria. També demana que l’Estat assumeixi el pagament del permís retribuït recuperable dels treballadors. “Per totes les empreses, grans i petites, no disposar d’ingressos per l’atur de la seva activitat, que ja estava reduïda per la disminució de tota la economia, farà que moltes d’elles no tinguin diners per pagar”, afirma Amadeu Jori, President de l’ASCEF. En aquest sentit, totes les organitzacions empresarials (CEOE, Cepyme, IEF i Foment del Treball) realitzen peticions similars.

Les empreses familiars a Catalunya suposen el 88,3% de la totalitat de les empreses privades, contribueixen en el 69% del Valor Afegit Brut (VAB) i generen el 76% dels llocs de treball privats. “Des de l’empresa familiar catalana estem fent tots els esforços possibles, enfortint els valors que han fet perdurar a l’empresa familiar com el compromís amb el projecte empresarial i el lideratge emprenedor malgrat les dificultats, però tot s’està produint tan ràpidament que calen mesures excepcionals de suport”.

L’ASCEF no qüestiona en cap moment el control que, per raons sanitàries, el govern espanyol ha pres per lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 “perquè és evident que el fonamental són les persones”.