L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, nova entitat adherida a Reempresa
Barcelona, 29 de juny del 2023. L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) s’ha adherit a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses amb l’objectiu de treballar junts per fomentar la compravenda de negocis al nostre país.
Així doncs, les empreses i les persones que l’ASCEF derivi a Reempresa podran rebre atenció i acompanyament personalitzat i sense cap cost tant per si el que volen és cedir la seva empresa com si el que desitgen és adquirir-ne una en funcionament.
L’objectiu d’aquesta col·laboració és disseminar els serveis, recursos i el mercat de la Reempresa entre els membres de l’Associació i treballar conjuntament per mantenir viu el teixit empresarial.
A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu de Reempresa al 22@ de Barcelona hi han assistit Jaume Alsina, president de de l’ASCEF, Isabel del Sol, directora de l’ASCEF, Xavier Panés, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent, directora de Reempresa i Carla Jambrina, coordinadora del servei.
Afavorir la continuïtat de les empreses familiars a Catalunya, l’objectiu d’aquest conveni
Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.
Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 4.000 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 191 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 11.200 llocs de treball a Catalunya. Actualment, a la web del Centre de Reempresa de Catalunya hi ha més de 1.300 negocis que busquen un relleu.
L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre d’empreses durant el temps d’execució del programa al país i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.