L’ASCEF al XXV Congrés Nacional de l’Empresa Familiar: Activitats destacades de la primera jornada

Una nombrosa representació de membres de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) participa aquests dies en les diferents activitats i sessions organitzades dins del Congrés Nacional de la Empresa Familiar, organitzat per l’ Instituto de la Empresa Familiar (IEF) a Càceres amb l’objectiu de posar en valor la importància de l’empresa familiar en el teixit empresarial català i espanyol.

La jornada del dilluns 3 d’octubre va començar amb la inauguració oficial, presidida per Su Majestat el Rey Felipe VI, i en què van intervenir també el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i el president de l’IEF, Andrés Sendagorta.

A continuació es va celebrar la primera taula rodona de la jornada, titulada Creando Futuro: Empresa y Educació, amb la participació de Pilar Alegría, ministra d’Educació i Formació Professional; Juan José Cano, president de KPMG a Espanya; Antonio Simões, conseller delegat de Banco Santander a Espanya; Rocío Hervella, presidenta de la Fundació Empresa Familiar de Castella i Lleó; i Alfonso Sesé, president del Grup Sesé, com a moderador.

A continuació, es va realitzar entre els empresaris assistents a la trobada una enquesta interactiva sobre la seva percepció de la situació econòmica, en què es plasmen les seves previsions, entre altres coses, de negoci, creixement i creació d’ocupació. Aquesta enquesta ja compta amb una sèrie històrica de 16 anys i ha esdevingut una referència imprescindible per a analistes i serveis d’estudis.

La jornada va continuar amb la intervenció del president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.

Les sessions de tarda es van centrar en tres històries empresarials excepcionals: Gestamp, multinacional espanyola especialitzada en el disseny, el desenvolupament i la fabricació de components metàl·lics d’enginyeria per als principals fabricants d’automòbils, Ferrovial, un dels principals operadors globals d’infraestructures de transport, i Inditex, el gegant tèxtil espanyol que ha revolucionat el món de la moda.