L’European Family Businesses desembarca en Madrid amb el seu congrés anual

19 de Novembre de 2019/ Més de 200 empresaris europeus han participat en la 6a edició del Congrés Europeu d’Empresa Familiar que va tenir lloc a Madrid els passats 19 i 20 de novembre, un esdeveniment únic amb conferències a càrrec de representants d’altes institucions europees i espanyoles, on es van analitzar els principals temes que afecten a l’empresa familiar en un context de constant canvi. A Europa, l’empresa familiar representa el 50% del PIB i més del 60% de l’ocupació privada, amb més de 14 milions d’empreses.

Recentment, l’EFB en col·laboració amb KPMG, va fer públic la vuitena edició del seu baròmetre sobre la situació de l’empresa familiar a Europa que mostra que la perspectiva de futur de les empreses familiars europees, en un moment d’incertesa econòmica i geopolítica, continua sent positiva. La innovació, la diversificació, la formació i l’educació són prioritats clau ja que s’adapten a un món que canvia ràpidament, mentre que la planificació per a la successió està cada cop més en la ment de les famílies. Aquest any, la comunitat empresarial familiar ha enviat un missatge clar a l’exterior: cal millorar el mercat únic i centrar-se en la promoció del comerç mundial.

L’ASCEF forma part d’aquesta organització internacional creada a l’any 1997 i que representa a 10.000 empreses de 12 països.