Jornada ASCEF i KPMG per analitzar l’estratègia de gestió energètica de l’empresa familiar en la conjuntura actual

El passat divendres 4 de novembre, l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) i KPMG van organitzar la sessió “Transició energètica i tendències dels preus de l’energia” a càrrec de Carlos Solé, soci responsable d’Energia de KPMG, que prèviament a la seva incorporació a KPMG va ser director d’Energia Elèctrica a la Comissió Nacional d’Energia.

Des de 2021, amb la recuperació econòmica de la crisi de la COVID-19, el preu del gas s’ha multiplicat progressivament fins a assolir nivells rècord, cosa que també s’ha traslladat al preu de l’electricitat. Aquest escenari ha empitjorat significativament amb el conflicte d’Ucraïna, tot això en un context de transició energètica a la descarbonització de l’economia. Per això, en aquesta sessió s’ha analitzat la conjuntura actual i les perspectives per als pròxims mesos, posant el focus en la necessitat que les empreses familiars optimitzin la seva estratègia de gestió de l’energia i l’eficiència del consum.

Varen obrir la sessió el Sr. Jaume Alsina, president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, i el Sr. Manel Blanco, soci responsable d’Empresa Familiar de KPMG a Catalunya.