Foment i ASCEF inicien la col·laboració per impulsar la participació de l’empresa familiar catalana en el pla de recuperació europeu

  • L’empresa familiar a Catalunya suposa el 88,3% de la totalitat de les empreses privades, contribueixen el 69% del Valor Afegit Brut (VAB) i generen el 76% dels llocs de treball privats.
  • Les aliances entre les entitats empresarials contribueixen a detectar oportunitats i a canalitzar l’accés als fons europeus

Barcelona, 14 d’abril de 2021

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Amadeu Jori Armengol, han signat un acord de col·laboració entre ambdues entitats per treballar conjuntament en l’impuls del programa ‘Next Generation EU’ entre les empreses familiars catalanes. Ambdós presidents aposten per la cooperació publicoprivada i per les aliances entre diferents entitats com a eines efectives per canalitzar l’accés als fons europeus.

En el camí de la recuperació econòmica hem de treballar tots junts. L’empresa familiar té una important dimensió a Catalunya i, per tant, un paper rellevant tant en el marc de l’economia com en l’entorn social. En aquests temps excepcionals la col·laboració i la cooperació entre institucions i empreses seran l’eix fonamental de la reconstrucció econòmica i la transformació social“, ha expressat Sánchez Llibre.

Per la seva part, Jori Armengol ha subratllat que “les empreses familiars es caracteritzen pel seu compromís a llarg termini, la voluntat explícita de crear valor i llocs de treball i la seva capacitat d’adaptació i innovació. És per això que podem ser exemple de com maximitzar l’ús dels fons amb uns projectes compromesos i de futur“.

Fruit d’aquest conveni, Foment i ASCEF treballaran per aprofundir més en les oportunitats que poden oferir els fons europeus per al conjunt de les empreses familiars de Catalunya. Un altre dels objectius principals d’aquesta aliança, serà connectar aquestes empreses amb els continguts del pla d’acció mundial de l’Agenda 2030 i convertir els ODS del Pla en una part estratègica del seu negoci.

L’acte de signatura ha comptat també amb la presència del director Àrea de Negoci i Responsable Relacions Parlament i AAPP de la patronal catalana, Benet Maimí, i la directora de Networking d’aquesta, Carme Castellnou. Per part d’ASCEF, Amadeu Jori Armengol ha estat acompanyat per Ignasi Botet, membre de la comissió de Relacions Institucionals de l’empresa familiar.