ENTREVISTA: Participar al Fòrum Familiar 2025 de Barcelona és formar part d’un gran grup d’amics que comparteixen, s’entenen i s’ajuden per tirar endavant”

Barcelona serà la seu del pròxim XXI Encuentro Nacional del Fórum Familiar del Instituto de la Empresa Familiar. Ariadna Sendra i Albert Borràs, co-presidents del Fòrum de joves de l’ASCEF, expliquen i valoren la importància d’aquesta trobada.

Barcelona serà la seu de la propera trobada del Fòrum familiar 2025. Com a organitzadors, quins objectius us heu marcat?

Els objectius per a la trobada del Fòrum Familiar 2025 a Barcelona són:

  • Fer una trobada memorable: On la ciutat i les famílies empresàries catalanes tinguin un paper destacat.
  • Donar visibilitat al teixit empresarial i industrial català: Mostrar les grans empreses sòcies de l’ASCEF i el seu impacte.
  • Promoure la diversitat i la modernitat: Mostrar que estem a la avantguarda en espais, formats i temàtiques.
  • Innovar en la comunicació: Que Barcelona 2025 sigui un punt i a part en la manera de comunicar.

Esperem entre 350 i 400 persones, aprofitant la localització privilegiada de Barcelona i les seves excel·lents comunicacions.

Per algú que no ha assistit mai, ens podríeu explicar què són les trobades nacionals del Fòrum familiar i quines activitats podem trobar?

Sobretot trobarà molt coneixement, formació i gent amb moltes ganes de compartir experiències per ajudar i inspirar a les noves generacions. Les activitats principals inclouen:

  • Visites a empreses familiars: Oportunitats úniques per visitar empreses familiars molt interessants, sovint inaccessibles d’una altra manera.
  • Sopars i festes nocturnes: Espais socials per fomentar les relacions personals i professionals.
  • Activitats de lleure i culturals: Activitats relacionades amb temes socials i visites culturals.
  • Xerrades i taules rodones: Sessions educatives en sales plenàries o auditoris sobre successió, governança, i casos concrets d’èxit empresarial.
  • Tallers pràctics i debats: Espais de debat i discussió per compartir experiències i aprendre dels altres.

Què representa, d’una banda per l’ASCEF, i d’altra pel Fòrum de Joves, que la Trobada Nacional es faci a Barcelona?

Per a l’ASCEF, és una oportunitat de demostrar que Barcelona és una terra d’acollida amb un ADN propi, però que vol sumar i col·laborar. Es tracta de compartir, ser escoltats i entendre’ns com una peça important d’aquesta associació d’empreses familiars, que són un dels motors del país.

Pel Fòrum de Joves, representa una ocasió única per donar visibilitat als joves empresaris, fomentar la seva implicació, desenvolupar les seves habilitats i comprometre’s amb el futur de les seves empreses.

Que li diríeu a un jove d’una empresa familiar catalana perquè s’animés a venir i participar al Fòrum Familiar 2025 de Barcelona?

Li diríem que serà una oportunitat única que trigarem molt a tornar a celebrar a la nostra ciutat. Necessitem demostrar que Catalunya segueix amb molta força i per això és important comptar amb un bon grup de socis catalans ben units. Hem de demostrar a les altres territorials que tenim ganes de compartir, mostrar que el teixit empresarial català és important, i que estem consolidant les bases del futur gràcies a la nostra cohesió i col·laboració.

Participar al Fòrum Familiar 2025 de Barcelona significa formar part d’un gran grup d’amics que comparteixen, s’entenen i s’ajuden per tirar endavant.

Ariadna Sendra i Albert Borràs
Co-presidents del Fòrum de joves de l’ASCEF.