EDITORIAL: Fòrum de Joves, el valor de les noves generacions

Totes les empreses creuen en el valor dels joves, en el seu talent, coneixements i empenta, però en les empreses familiars aquest valor és encara més rellevant. Els joves són, som, la següent generació, el relleu, el futur. Per això ha estat per a mi un honor representar els joves de l’ASCEF i treballar per a ells com a president del Fòrum de joves.

Ara, després de tres anys, que han volat, toca fer balanç i passar el relleu. Aquests tres anys he treballat amb els meus companys per detectar les necessitats dels membres més joves de les empreses familiars, oferir les formacions més adients i, sobretot, per crear espais i punts de trobada que fomentin les relacions entre els joves de l’empresa familiar i apropar-los a les activitats de l’ASCEF.

Hem implementat l’Speed Company Networking Event, una trobada en la qual dos o tres membres del Fòrum presenten el projecte empresarial de les seves famílies i responen preguntes sobre les empreses i les famílies. També hem organitzat conferències amb persones rellevants de la societat civil i empresarial, visites a empreses, formacions i sopars per fomentar el networking entre els joves d’entre 18 i 45 anys que formen part del Fòrum de l’ASCEF. També hem mirat cap a fora i hem mantingut la col·laboració amb l’AIJEC- Joves Empresaris de Catalunya i hem signat un nou conveni de col·laboració amb PIMEC Joves.

Me’n vaig content i agraït amb tots els companys que han format part de la junta durant el meu mandat: Anna Guixà, Carlota Aguilar, Marc Morillas, Olga Carbó, Guillermo Vidal, Juan Enrique Yxart i  Miriam Pujol. Feliç de poder anunciar la recent incorporació de dos joves de gran vàlua al comitè del Fòrum com són el Tristán Fisas i  el Joan Calvo Lluch. I convençut que la nova junta encapçalada per Ariadna Sendra i Albert Borràs com a copresidents, i amb Albert Campabadal, Tristán Fisas, Joan Calvo, Paco Carbó, Carlos Alsina, Marta Hernampérez i un servidor farà una gran feina en els propers tres anys.

Per mi ha estat un honor poder liderar aquest projecte aportant el màxim a l’empresa familiar i a la societat empresarial de Catalunya. Estic molt tranquil perquè deixo el meu relleu en molt bones mans.

Gràcies a tots els que m’heu fet costat.

Ricard Oller i Rius