DIA MUNDIAL DE LA DONA, L’evolució de la dona en l’empresa familiar

Just quan acabem de celebrar el Dia de la Dona, hem compartit amb l’Ana Fisas de la Comissió Anem a Compartir de l’ASCEF, i amb una llarga trajectòria a l’empresa familiar i a l’ASCEF, les seves reflexions sobre com ha evolucionat el rol de la dona en l’entorn de les empreses familiars i a l’ASCEF amb el grup Anem a Compartir

Mirant enrere i des de l’ASCEF, quins canvis has vist en el paper de les dones en l’empresa Familiar?

Avui en dia la dona té un paper molt més rellevant que uns anys enrere i està molt més present dins els òrgans familiars i empresarials.

Creus que els valors singulars de l’empresa familiar són un bon marc pel desenvolupament de les dones empresàries?

La visió a llarg termini de les empreses familiars és un bon aliat per les dones, ja que focalitzen objectius compartits i amb estratègia, sense accions impulsives. Les dones quallen amb els valors de les empreses familiars perquè és preservar el llegat de la família empresària, és continuar la visió i il·lusió d’un projecte, és construir un espai familiar dins l’entorn empresarial.

Creus que les dones estan ben representades als òrgans de govern de les empreses familiars?

Encara falta més representació, però cada cop hi ha més dones empresàries i amb alts càrrecs. Queda un llarg camí per recórrer, però els canvis que estem vivint focalitzen les estratègies a que les dones cada vegada agafin més representació. No som sexes iguals, però sí en igualtat de condicions

Com dona suport l’ASCEF a les dones empresàries? Què és el grup Anem a compartir i quins són els seus objectius?

L’ASCEF sempre ha donat un gran suport a la dona, Anem a Compartir és un grup de dones de diverses edats que comparteixen experiències, vivències personals i professionals, fent trobades amb la intervenció de dones que expliquen la seva vida professional i personal. D’aquesta manera tothom es pot enriquir de les experiències de les altres persones. També fa viatges en finalitat humanitària, per ajudar altres dones a millorar les seves condicions de vida.