Comença el XXV Congrés de l’empresa familiar a Cáceres sota el lema “El latido de España”

Organitzat per l’Instituto de la Empresa Familiar, amb la col·laboració d’Aeef i el patrocini de Santander i KPMG, el Congrés Nacional comptarà amb la intervenció, entre d’altres, de Núñez Feijóo, ministra d’Educació, president de la Junta d’Extremadura i destacats ponents empresarials nacionals i internacionals.

El Congrés de l’Empresa Familiar ha esdevingut el fòrum empresarial més important d’Espanya. El lema triat aquest any és “El Latido de España”, i vol expressar la idea que més enllà dels debats a què assistim, el país es mou i progressa gràcies a la contribució de la societat civil i de les més d’un milió d’empreses familiars que cada dia aixequen la persiana amb la il·lusió de fer alguna cosa per la comunitat.

Les empreses familiars són la base del teixit empresarial europeu. A Espanya representen el 70% de l’ocupació i el 60% del PIB, magnituds que donen idea de la importància que tenen en el sosteniment i el desenvolupament de l’estat del benestar. Una contribució constant en el temps, ja que les empreses familiars són més longeves que les no familiars. Alguns dels socis de l’IEF són empreses centenàries i fa segles que contribueixen a la prosperitat del nostre país.

Diumenge a la Plaza de Santa Maria, es va donar la benvinguda als assistents al Congrés, en un acte amb la intervenció de l’alcalde de Càceres, Luis Salaya, i el president de l’Associación Extremenña de la Empresa Familiar, Miguel Ángel Leal. En aquest mateix acte va tenir lloc la presentació de “Proyectos con compromiso”, un treball que recull una mostra de les iniciatives vinculades amb la sostenibilitat -mediambiental, social i empresarial- desenvolupades durant el darrer exercici per empreses familiars pertanyents a les diferents Associacions Territorials d’Empresa Familiar vinculades a l’IEF i que donen continuïtat a la declaració institucional que els presidents de les Associacions van signar fa un any al Congrés celebrat a Pamplona.

Entre els projectes seleccionats hi ha els d’empreses com Estrella Galicia, Grupo Sesé, Velatia, Artiem, Textil Santanderina, Grupo Juste, Enhol, Incarlopsa, Instituto Español, Inquiba, Grupo Erum, Hijos de Luis Rodríguez, Primafrio, Sagalés, Importaco, Hiperdino, Garnica o Castilla Termal.