ASCEF i Netmentora col·laboren per donar visibilitat a la dona emprenedora

  • Totes dues organitzacions coincideixen a afirmar que no hi ha competitivitat sense diversitat i que és necessari generar iniciatives facilitadores

Barcelona, 08 de març de 2021.- L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) i la major xarxa europea de líders d’empresa Netmentora Catalunya col·laboren per impulsar l’emprenedoria femenina i normalitzar la seva participació en l’entorn empresarial. Per a totes dues organitzacions no hi ha competitivitat en l’empresa sense la diversitat; s’ha de continuar reclamant que les administracions posin en marxa mesures que facilitin la conciliació i fomentin una educació igualitària i és important donar a conèixer referents femenins per vèncer frens i estereotips que la societat encara té.

Netmentora Catalunya, un moviment empresarial internacional d’alt impacte que acompanya gratuïtament a emprenedors/es en el procés de consolidar la seva empresa, ha tingut la iniciativa d’elaborar un decàleg per impulsar i fer costat a la dona emprenedora en el qual es posa en valor aspectes com el talent femení o una forma diferent de liderar. Aquest decàleg ha estat subscrit per ASCEF que difondrà la proposta entre els seus associats/es.

Per part seva, ASCEF, entitat formada per més de 100 empreses familiars representatives del seu segment d’activitat, ha estat una de les primeres organitzacions empresarials a posar en marxa un grup de treball format per 30 empresàries amb l’objectiu de generar iniciatives que contribueixin a donar visibilitat a la dona empresària, tant transmetent experiències personals i empresarials com afavorint la seva participació activa en l’àmbit públic.

Per a la responsable del grup “Anem a compartir” de ASCEF, Ana Fisas, “promoure la igualtat de gènere, també en l’emprenedoria, no es limita només a empoderar a la dona enfortint les seves capacitats, confiança i protagonisme sinó que també suposa generar iniciatives facilitadores i actuar proactivament per aconseguir canvis positius per al conjunt de la societat“.

En opinió de Beatriz de Vicente, Directora General de Netmentora Catalunya, “necessitem més dones en la xarxa i necessitem més referents femenins en l’empresa. Volem sumar el coneixement i la inquietud d’empresàries i emprenedores, perquè només concebem ajudar a les empreses de demà i crear impacte si ho fem des de la diversitat i des de la igualtat“.

Segons dades de diversos estudis, la bretxa entre dones i homes emprenedors/es ha anat disminuint durant els últims anys, malgrat que encara estiguem per sota d’altres països europeus.

Posar fi a totes les formes de discriminació és crucial per al desenvolupament sostenible. L’adequada gestió de la diversitat converteix les diferències en una font d’oportunitats per a qualsevol entorn i permet portar una gestió responsable que garanteix la igualtat. Una realitat que ens desafia i hem d’afrontar-la des d’un compromís institucional i en tots els processos i nivells.