ASCEF reclama que no hi hagi més retards en el corredor del Mediterrani i recorda la necessària connexió amb els ports de Barcelona y Tarragona

El president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Amadeu Jori, va participar ahir en l’acte empresarial celebrat a València i que va comptar amb la presència del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos per avaluar l’estat en el qual es troba el desenvolupament del Corredor del Mediterrani. L’empresa familiar catalana, com també altres associacions empresarials, va reclamar al Govern que el projecte no sofreixi més retards i es finalitzi l’any 2025.

Malgrat reconèixer els avanços aconseguits en la plataforma ferroviària d’ample internacional i l’oportunitat de rebre inversions dels fons comunitaris per a la reactivació econòmica a l’estar alineat amb les exigències del pla de la Unió Europea, l’ASCEF també reclama que no s’oblidi la connexió amb els ports de Barcelona i Tarragona, i que el tram Perpinyà-Montpeller no sigui un coll d’ampolla si finalment no es duu a terme fins al 2034.

Una línia moderna i ràpida de transport ferroviari de mercaderies és una infraestructura estratègica, fonamental per a un desenvolupament competitiu de les exportacions a Catalunya i perquè les empreses puguin explotar tot el seu potencial a Europa“, va afirmar Amadeu Jori. Disposar d’una major capacitat en el trànsit de trens, major regularitat i velocitat no sols facilitarà la logística sinó també reduirà els costos ja que el transport ferroviari és més econòmic. D’altra banda, el tren també és menys contaminant.