L’ASCEF i el CEDO treballaran conjuntament per impulsar el desenvolupament de l’empresa familiar a la comarca

  • L’acord presta especial atenció als joves que formen part de l’empresa familiar tant en la gestió com en les àrees de govern de la companyia
  • L’empresa familiar suposa a Catalunya el 88,3% de la totalitat de les empreses privades, contribueix el 69% del Valor Afegit Brut (VAB) i genera el 76% dels llocs de treball privats.

Barcelona, 20 d’abril de 2021

L’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) i el Consell Empresarial d’Osona (CEDO) treballaran conjuntament per incentivar la relació entre les empreses familiars de la comarca amb l’objectiu d’ajudar-les a assolir els seus projectes empresarials. Entre les accions que es portaran a terme es troba la posada en marxa d’eines facilitadores per a l’intercanvi d’experiències i la generació de coneixement de valor. Les empreses familiars són la principal tipologia d’empresa de la comarca d’Osona, principalment del sector agroalimentari (indústria de la carn) i del sector metall mecànic; encara que repunta el sector turístic.

A totes dues organitzacions els hi preocupen temes com el relleu generacional, el creixement, la professionalització, la internacionalització de les empreses, la transformació digital i la sostenibilitat.

Aquest acord té també com a focus principal fomentar la iniciativa empresarial i la col·laboració entre els joves que formen part de l’espai “Fem Empresa” del CEDO i els joves del “Fòrum” de l’ASCEF, mitjançant activitats pensades com a lloc de trobada i formació sobre temes que els afecten.

Pel President d’ASCEF, Amadeu Jori, aquest acord representa “un reconeixement a l’important teixit empresarial familiar de la comarca i a la nostra sòlida voluntat de treballar amb el Consell Empresarial d’Osona, i en particular amb els més joves, per tal d’aconseguir que l’empresa familiar es pugui desenvolupar en la màxima de les seves capacitats“, afirma. L’empresa familiar suposa a Catalunya el 88,3% de la totalitat de les empreses privades, contribueix el 69% del Valor Afegit Brut (VAB) i genera el 76% dels llocs de treball privats.

Per la seva banda, la presidenta del CEDO, Lurdes Baulenas considera que “aquesta aliança és símbol de l’esperit de la comarca i de la nostra entitat de crear sinèrgies en el sí de fomentar networking entre les empreses. L’empresa familiar segueix sent un dels pilars empresarials de la nostra comarca i facilitar eines per a fer-les créixer en els àmbits més joves és clau per la seva continuïtat a Osona i a Catalunya“.

El primer acte producte d’aquesta relació ha estat la conferencia sobre la internacionalització de l’empresa portada a terme la setmana passada per l’empresari Jaume Alsina, conseller delegat d’Encofrats Alsina, empresa associada a l’ASCEF. Alsina és membre de la tercera generació de l’empresa familiar, porta 20 anys treballant a la companyia i en la seva conferència va explicar el seu procés de creixement exterior per ser una empresa GLO-CAL (una companyia global que pensa en local).