El 16% de les empreses familiars catalanes està en risc de tancament per crisi

Ressó en mitjans de l'entrevista al president de l'ASCEF Amadeu Jori

El 16% de les empreses familiars catalanes tenen el risc d’haver de tancar aquest any 2020 degut a les restriccions d’activitat provocades per la pandèmia de la Covid-19, segons estimacions de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) en declaracions del president Amadeu Jori a l’agència EFE.

Des de l’ASCEF es reclama al Govern més coordinació i que hi hagi més contacte amb els agents socials “que són els que realment saben de primera mà el que està passant”.

Amadeu Jori també va demanar a les administracions injecció de diners a les empreses en dificultats, “no només amb préstecs sinó amb subvencions directes” com s’ha realitzat en altres països europeus. “Si es restringeix l’activitat econòmica per protegit la salut s’han de prendre mesures per a que l’activitat econòmica no col·lapsi”, explica el president de l’ASCEF.

La notícia ha tingut un ressò en diversos mitjans de comunicació, tant generalistes com La Vanguardia, Diari ARA o El País i mitjans econòmics com Expansión. entre altres.