Albert Campabadal participa a l’Assemblea de socis d’ADEFAN per parlar sobre la importància del protocol familiar.

Albert Campabadal, vicepresident del Grupo SIFU, ha participat com a ponent convidat en l’Assemblea General de socis de la Asociación para el Desarrollo de la Empresa Familiar Navarra (ADEFAN), celebrada el 28 de maig. En la seva intervenció, moderada per Isabel del Sol, directora de l’ASCEF,  Albert Campabadal va parlar sobre el protocol familiar i com aquest mecanisme ha de regular la transmissió del llegat.

Entre altres coses, va destacar que “en les Empreses Familiars ens preocupem i ocupem molt de la paraula “Empresa”, però molt menys de la paraula “Família”. I perquè una Empresa Familiar pugui perdurar en el temps, cal treballar les dues parts”. Tanmateix, és important elaborar el Protocol Familiar quan les relacions en la família són bones. No cal esperar que hi hagi una situació de “crisi” perquè llavors, segurament serà massa tarda.

Cada Protocol Familiar ha de ser un vestit a mida ja que cada empresa i cada família és diferent. Amb l’experiència viscuda al Grupo SIFU, Albert Campabadal va destacar la importància de, a través de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, tenir relació amb altres empreses que s’han trobat en la mateixa situació i veure com la realització del Protocol Familiar els ha ajudat. Finalment, va reconèixer que la figura del consultor/assessor que acompanya en el procés d’elaboració del Protocol Familiar és una peça fonamental per a l’èxit d’aquest.