Activitats de l’ASCEF: com afrontar els reptes fiscals, jurídics i energètics avui

Aquest trimestre l’ASCEF ha organitzat diferents activitats encaminades a analitzar amb l’ajuda dels millors experts, diferents aspectes fiscals, jurídics i energètics d’interès per les empreses familiars.

A la Jornada de novetats fiscals, amb la col·laboració d’Andbank i Cuatrecasas, els assistents van poder conèixer amb l’ajuda de l’Àlex Fuster, economista en cap d’Andbank, les claus del difícil entorn econòmic i financer actual, marcat per la guerra d’Ucraïna i la transició energètica. Mentre que per part de Cuatrecasas, Carlos Onandia, Javier Ragué i Xavier Xivillé, van explicar els puts d’interès a tenir en compte abans del tancament de l’exercici, amb les novetats fiscals previstes pel 2023.

També Cuatrecases, al taller “Solucions per a la correcta aplicació dels beneficis fiscals a l’EF”, ens van aclarir qüestions problemàtiques entorn a l’aplicació del règim fiscal de l’empresa familiar tant a l’Impost de Patrimoni com a l’Impost de Successions i Donacions .

La trobada formativa organitzada per l’ASCEF i Uría-Menéndez sobre els reptes jurídics actuals de l’empresa familiar, va tractar diferents aspectes controvertits jurídics en el context actual i aspectes mercantils, laborals i fiscals del relleu generacional a les empreses familiars.

D’altra banda, la sessió “Transició energètica i tendències dels preus de l’energia” a càrrec de Carlos Solé, soci responsable d’energia de KPMG, ens va ajudar a analitzar la conjuntura actual i les perspectives per als propers mesos, posant el focus en la necessitat que les empreses familiars optimitzin la seva estratègia de gestió de l’energia i l’eficiència en el consum.

Per acabar el trimestre de tardor, l’ASCEF ha visitat Tech Barcelona, ​​una associació privada independent i sense ànim de lucre que treballa per reforçar la ciutat de Barcelona com a referent en el panorama digital i tecnològic internacional.